Efecte speciale

Dintre cele mai frumoase lucruri petrecute la Studiourile MediaPro a fost libertatea pe care ne-au acordat-o. Inundăm şi distrugem lucruri, le aruncăm în aer, cei de la studiouri au fost foarte înţelegători şi ne-au dat frâu liber să facem ceea ce va da filmului proporţii şi semnficatie. Din punct de vedere personal, am fost foarte impresionat de faptul că MediPro a constuit o mică şcoală pentru copiii celor de la echipele de filmare, ceea ce pentru mine ca tată şi pentru ceilalţi părinţi din echipă a însemnat foarte mult.

David L. Cunningham, Regizor, The Seeker: The Dark Is Rising

Efecte speciale

Studiourile MediaPro sunt singurul complex de studiouri din Europa Centrală şi de Est care deţine un department propriu de efecte speciale (SFX). Echipa este coordonată de către Adrian Popescu şi supervizată de Nick Allder, câştigător al premiului Oscar pentru efectele speciale din Alien şi un premiu BAFTA pentru The Fifth Element.

Logistica noastră cuprinde echipamente speciale, dotări de previzualizare, o magazie certificată de explozivi civili din clasele pirotehnice I, II, III, IV, T1 şi T2, un spaţiu de depozitare şi un atelier de armament, precum şi două ateliere de efecte speciale.

Departamentul acoperă un pachet complet de SFX, de la efecte atmosferice (ceaţă, vânt, ploaie, aburi, zăpadă, gheaţă, ţurţuri şi inundaţii), până la efecte pirotehnice (explozii controlate, incendii, tunuri, artificii în interior sau în exterior, arsuri corporale complete) şi efecte mecanice (cu pistoane hidraulice şi pneumatice, cabluri şi mortiere pneumatice).

Dispunem de echipamente inovative de efecte speciale precum: două containere capabile să încorporeze 24,000 litri de apă, maşini de producere a valurilor, vântului şi fumului, sistem de încălzire şi filtrare a apei din tancuri, tunuri de nitrogen, camere de filmare pentru motociclete şi maşini, etc.

Mulţumită parteneriatului nostru cu Bapty& Co., cel mai important furnizor de recuzită pentru film, televiziune şi teatru din Europa, putem oferi o gamă largă de arme, gloanţe oarbe, artilerie, tunuri şi armament de epocă.

După cum spune Nick Allder, "Nu există niciun lucru care să nu se poată realiza. Nu există nimic ce nu am încercat în efecte speciale. Suntem intotdeauna deschişi în a oferi soluţii noi pentru orice problemă. Asta este treaba mea: Eu rezolv orice problemă."